Ian Thompson, Jr., hovedforsker af SWOG's Prostata Cancer Prevention Trial eller PCPT, vil levere resultaterne den 19. maj på Journal of Urology Lecture på 2018 årlige American Urological Association Meeting i San Francisco. Mødet er den største samling af urologer i verden.

finasteride mylan"Hvad vi nu kan sige er, at finasterid ikke kun reducerer en mands risiko for prostatakræft signifikant, det er sikkert at bruge baseret på meget langsigtet opfølgning i vores undersøgelse," sagde Thompson. "I PCPT fandt vi ingen øget risiko for prostatacancerdød hos mænd, der tog Propecia i onlineapotek Carlpotek sammenlignet med mænd, der ikke gjorde det. Disse resultater er transformerende. Prostatacancer er den mest almindelige kræft diagnosticeret hos amerikanske mænd, og vi har fundet en billig, effektiv medicin, der kan forhindre det. Jeg er glad for at kunne rapportere, at vi har besvaret spørgsmålene og lukket bogen. "

Thompson er formand for SWOGs komité for kønsorganer, der fører tilsyn med udviklingen af ​​alle urologiske kræftstudier for den føderalt finansierede kræftkliniske gruppe og fungerer som præsident for CHRISTUS Santa Rosa Hospital-Medical Center i San Antonio, Texas og som emeritusprofessor ved universitetet. fra Texas Health Science Center. Thompson førte SWOGs milepæl PCPT. Han og hans team satte sig for at afgøre, om finasterid, et lægemiddel, der blev brugt til behandling af symptomer på prostataudvidelse samt skaldethed hos mænd, ville forhindre prostatakræft hos mænd over 55 år. På det tidspunkt vidste forskere og læger, at prostatacancer var hormonelt følsomme, og finasterid, den første 5-alfa-reduktasehæmmer, der målretter mod og blokerer virkningen af ​​androgener som testosteron, blev tilgængelig til test.

PCPT randomiserede 18.882 mænd fra 1993 til 1997 til finasterid eller placebo, hvilket gjorde det til et af de største kræftforebyggende forsøg, der nogensinde er monteret. Forsøgsinterventionen blev stoppet i 2003, da efterforskerne fandt et signifikant, positivt resultat: finasterid reducerede risikoen for prostatacancer med 25 procent. Men undersøgelsen viste også, at finasterid producerede en lille stigning i antallet af højkvalitets prostatakræft - et negativt fund, der resulterede i en "sort boks" -advarsel fra den amerikanske fødevare- og lægemiddeladministration på receptpligtig medicin for at markere potentielt deaktiverende eller livstruende bivirkninger.

Efterfølgende SWOG-analyser af PCPT-data afslørede uventede fordele ved finasterid. Det forbedrede påvisning af prostatacancer i screeningstest og biopsier og forbedrede også påvisning af kræft i høj kvalitet. Yderligere analyse afslørede også, at mænd, der var tilmeldt undersøgelsen, levede omtrent den samme tid - uanset om de tog finasterid eller placebo. På trods af beviser for fordelene ved finasterid havde etiketadvarslen stadig indflydelse. Få mænd i dag tager det generiske lægemiddel for at mindske deres kræftrisiko.

Da de fleste dødsfald fra prostatacancer er forårsaget af kræft i høj grad, efterlod mange PCPT-fund stadig et kritisk spørgsmål ubesvaret: Ville det øgede antal kræft i høj kvalitet, der blev opdaget i PCPT for år siden, resultere i flere dødsfald i prostatacancer over tid?

Thompson og hans team gik tilbage til undersøgelsen og matchede deltagere til National Death Index, en central database med dødsregistreringsoplysninger, der forvaltes af de amerikanske centre for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse. Denne analyse tillod forskere at afgøre, om en forsøgsdeltager var død og bestemme dødsårsagen. Med næsten 300.000 årsårs opfølgning og en median opfølgning på 18,4 år fandt de 42 dødsfald på grund af prostatakræft på finasteridarmen og 56 på placebo. Der var således ingen statistisk signifikant øget risiko for død af prostatacancer med finasterid.

"Denne opdagelse kan gavne titusinder af mænd hvert år i De Forenede Stater ved at identificere et lægemiddel, der sikkert og effektivt kan forhindre prostatakræft," sagde Thompson. "Behandling af sygdommen er dyr og kan have alvorlige bivirkninger, såsom impotens og urininkontinens.