Oletko koskaan miettinyt, miten tekisit kahdeksasta neljään puurtamisesta hauskempaa työtekijöillesi? Tiedämme, että työpaikan prosessit ja tehtävät alkavat joskus tuntua rutiininomaiselta suorittamiselta ja työntekijä saattaa kokea olevansa vain numero palkkalistalla. Jos sinusta tuntuu, että näin on päässyt käymään oman yrityksesi kohdalla, suosittelemme kokeilemaan pakohuonetta Helsingissä.

Yrityksesi tiimin rakentaminen ja ryhmäyttäminen on ihanteellinen tapa motivoida työntekijöitä,  eikä kaiken ei tarvitse aina olla kiinni työtehtävistä. Kun puhutaan tiimin ryhmäyttämisestä, escape room pelit saavat taatusti adrenaliinin virtaamaan, aivot raksuttamaan ja motivoivat koko tiimiä puhaltamaan yhteen hiileen tehtäviä ratkoessaan. Kuulostaa mahtavalta, eikö vain?

 

Tässä joitakin esimerkkejä, mitä etuja pakohuone Helsingissä tarjoaa kokemuksena:

  1. Ongelmanratkaisukyky kehittyy pelatessa

 

Koska toimistotyö urautuu helposti samoihin rutiineihin, tehtäviin puutuminen ja pitkästyminen  ovat usein tuttuja ongelmia työntekijälle, sekä isoja ongelmia koko firmalle. Tällaisen tilanteen sattuessa on hyvä rikkoa tiimin johtajien ja tiimin jäsenten arkirutiineja ja asettaa heidät yhdessä virikkeelliseen ympäristöön. Escape room pelit vaativat pelaajalta vahvaa ongelmanratkaisukykyä ja kykeneväisyyttä analyyttiseen ajatteluun. Tämä kannustaa pelaajia käyttämään mielikuvitustaan ja keksimään luovia ratkaisuja.

 

  1. Tuotteliaisuus kasvaa

Pakopelit motivoivat pelaajaa tarttumaan ripeästi toimeen ja saattamaan tehtävät valmiiksi annetun aikarajan sisällä.

  1. Rohkaisee ottamaan kontaktia muihin

Sujuva kommunikaatio on pakollinen rakennuspalikka, mikäli pelaajat haluavat päästä pakohuoneesta ulos ajoissa. Toisin sanoen, mikäli tiimi haluaa onnistua, on erittäin tärkeää kiinnittää huomiota toisiin pelaajiin ja kuunnella heidän ideoitaan. Tämä heijastuu positiivisesti myös työelämään, sillä yhteisen pelisession jälkeen tiimin jäsenten on helppo pitää sama ilmapiiri yllä myös työelämässä.

 

Escape room Helsingissä tarjoaa pelaajille loistavan tilaisuuden olla vuorovaikutuksessa toistensa kanssa ainutlaatuisessa tilanteessa, jota on vaikea luoda missään muualla. Kun työntekijät kehittävät pakohuoneessa tarvittavia taitojaan yhdessä, he voivat tämän jälkeen soveltaa näitä samoja taitoja myös työssään, mistä on puolestaan yritykselle paljon hyötyä.

  1. Selkeyttää tiimin sisäisiä rooleja ja nostaa esiin hiomattomia

 

Escape room antaa työntekijälle myös tilaisuuden kokeilla omaa rooliansa tiimin jäsenenä. Pelin aikana pelaajat tulevat huomaamaan, olisivatko he luonnostaan lahjakkaita ongelmanratkaisua vaativissa tehtävissä, tai löytyisikö heiltä mahdollisesti kykyä ohjata tiimiä onnistumaan tavoitteessaan. Pelaaminen auttaa työntekijää havaitsemaan omat vahvuutensa ja tästä on hyötyä koko yritykselle ja tiimille.

  1. Koko yrityksen keskeinen yhteistyö.

 

Vaikka kaikki yrityksen työtekijät työskentelisivät päivittäin saman katon alla, voi silti olla, että yrityksessä työskentelee ihmisiä, jotka eivät ole koskaan sanonut sanaakaan toisilleen. Tiimin ryhmäyttäminen pakohuoneessa auttaa kuromaan umpeen työntekijöiden välisen kuilun ja auttaa erityisesti heitä, joilla on vaikeuksia kommunikoida toisten kanssa työpäivän aikana.

 

Ja siinä ne ovat! Viisi tärkeintä syytä, miksi yrityksesi kannattaa osallistua pakohuonepeliin Helsingissä. Ilahduta ja motivoi työntekijöitäsi yhteisellä pelihetkellä ja tee samalla iso palvelus yrityksellesi!